Aktuellt från konstnärer på Wip:sthlm

2019-03-28 — 2019-03-28

Hands-on Art

Gunilla Leander

möte med konstnär/workshop
Ett utforskande av akvarellens möjligheter

Jag började som målare men arbetade mig sen ut i rummet, med video, ljud och rumsliga uppbyggnader/ installationer, huvudsakligen med människan i fokus. Nu är jag på väg tillbaka till måleriet och under denna resa utforskar jag främst vattenmåleriets alla möjligheter, med akvarell och tusch. Mest utgår jag från naturen, men har även målat kroppens inre.

Jag har under denna resa inte velat känna begränsningar eller låsa mig vid ett visst uttryckssätt, utan testat materialet med öppna ögon.

I denna workshop vill jag visa på akvarellens möjligheter, förmedla lite av den kunskap jag inhämtat under resans gång.

kl 18-20

Våren 2019
2019-02-02 — 2019-06-03

Våren 2019

Galina Davydtchenko Torvaldsson

WIP konsthall. Utställningsprogram våren 2019

stenen, droppen och himmel av färg
2019-02-01 — 2019-05-31

stenen, droppen och himmel av färg

Torbjörn Johansson

offentlig gestaltning, Skövde Sjukhus,stenen droppen och himmel av färg.

Överdelen av en dome, konstruerad i rostfritt stål och färgskiftande rainbowfolierade glas är placerad på en innergård, på det nya Sjukhuset i Skövde. Färgen är i ständig förändring beroende på ljusets infallsvinkel i kombination med din position. Formen på skulpturen öppnar sig i mitten och du ser upp mot himmeln genom en öppning omgärdad av föränderlig färg. Gestaltningen innehåller ett sakta rinnande vattnet som för med sig ljud. Vattnet drar till sig uppmärksamhet och blir till en samlingspunkt. Blir du törstig, låter du de små vattendropparna som faller ur kopparröret som hänger ner från undertaket, vägleda dig. Om du sträcker ut en mugg öppnas en ventil och vatten strömmar ut i en kraftigare stråle. Vattnet träffar en natursten uppgrävd exakt på denna platsen, nu formad som en slipsten innehållande en svart slipad diabas. Under dagen vandrar en färgad ljusskugga som uppstår när ljus träffar glasen i konstruktionen.